RAM-107

A targonca hátsó részére szerelt szenzoros készülék támogatja a biztonságos és ütközésmentes tolatást – akárcsak egy mai modern autóban.

RAM-107

Segíti a sofőrt tolatásközben azáltal hogy, az érzékelők kiterjednek azokra a területekre is, amelyeket a sofőr nem (ilyen könnyen) láthat. Az eszköz használatával a károk aránya jelentősen csökken, és a gyalogosok védelme is biztosítottabbá válik.

Az új 3D érzékelő technológia a legmagasabb szintű kényelmet és biztonságot kínálja, zavaró “csipogás” nélkül.

 


 
A hátsó terület figyelésére: RAM-107


Az új 3D képértékelő technológia egy szabadalmaztatott PMD kiértékelési folyamattal és egy IR fényszóróval együtt a RAM-107 hátsó terület felügyeletét felülmúlhatatlanná teszi.

A RAM-107 hátsó terület megfigyelő rendszer másodpercenkénti mérésének ideje felülmúlhatatlan előnyökkel győz meg a hagyományos ultrahangos technológiához képest.

Dinamikus védőmezők


amelyek automatikusan alkalmazkodnak a jármű sebességéhez, ha sebességjel áll rendelkezésre a járműből. Az adaptív védőmezők egyedülállóak a modern érzékelők és kiértékelési technológiák terén.

Gyors vezetéskor


A három állítható megfigyelési zóna legfeljebb 5 m hosszú területet figyel.

Lassan haladva


Ha a három megfigyelési zóna pl. 1,5 m. Gyakorlati használatra ez azt jelenti:

Nincsenek zavaró riasztási üzenetek, ha tárolás és visszakeresés közben már lassan vezet keskeny területeken. A RAM-107 hátsó terület figyelő rendszere automatikusan alkalmazkodik a vezető munkafolyamatához és vezetési stílusához. Magas szintű kényelem, amely nemcsak a targoncavezetőket nyűgözi le.

Pontos és gyors tárgyfelismerés


a RAM-107 hátsó terület megfigyelő rendszerének további előnye. Nem csak embereket, hanem minden tárgyat fénysebességgel észlelnek. Megbízható, pontos és reprodukálható.

A nagy pontosságot az alkalmazott szabadalmaztatott PMD technológiával érik el, amelynek az az előnye, hogy pontosan érzékeli a tárgyak közötti távolságokat.

Integrált 2D kamera


 
segíti a vezetőt a veszélyes területek felismerésében. A pilótafülkében elhelyezett monitor egyszerre képi és akusztikus jelzéseket ad le. A veszélyes terület láthatósága és a nagyfokú biztonsággal kapcsolatos tulajdonságok a hátsó terület megfigyelését a BGV D 27 12. szakaszának 1. bekezdésével összhangban valódi alternatív intézkedéssé teszik.


Zuhanás megelőzés


A hátsó területet figyelő RAM-107 modern méréstechnológiája lehetővé teszi a mélység és az ütközés felismerését is, pl. rámpa esetében a korai felismerését és a zuhanás megelőzését.

Ütközésvédelem traktorokhoz


A hátsó terület-figyelő rendszert, a RAM-107-et optimális ütközésvédelemként gyakran használják a traktoroknál is. Megbízhatóan megakadályozza a hátsó ütközéseket, és precíz optikájának köszönhetően érzékeli az előre haladó pótkocsikat.

Kompakt értékelési logika


minden targoncában megtalálható. 50x gyorsabban értékeli a teljes képadatot, szabályozza a zóna beállítását és befolyásolja a menetsebességet. A RAM-107 hátsó terület felügyeleti rendszer konfigurálása és beállítása gyors és egyszerű ennek használatával.


A 15 éves ultrahangos technológia továbbra is jó védelmet nyújt


Ma is ideális különösen széles járművek és kerekes rakodók számára.

RRW-107 plus hátsó rész figyelmeztető készülék
 

Az ultrahangos technológia alapján a tolatás 12 ultrahangos szenzorral (két szenzorcsoportba integrálva) figyelhető meg.

Objektum észlelésekor a három állítható megfigyelési terület kijelzőn keresztül vizuális és hallható riasztást ad a vezetőnek. Opcionálisan a jármű sebessége is csökkenthető és fékezhető.


Ideális széles járművekhez


például kerekes rakodók és legfeljebb 2,8 m széles járművek. Az RRW-107plus hátsó rész figyelmeztető készüléke nagyon jó munkát végez itt. Ez kevésbé a pontosság és a reakció sebessége, mint a praktikus és robusztus megoldás megszerzése.


Nagy lefedettség


Az RRW-107plus hátsó rész figyelmeztető készüléke 6–9 méterrel nagyon nagy területet lefed. Három különböző zónában programozható, amelyek a vezetőfülkében lévő kijelzőn keresztül figyelmeztetik a sofőrt a közelgő ütközésre észlelés esetén. Opcionálisan a jármű sebessége is automatikusan csökkenthető, ha ezt a jármű lehetővé teszi.

Szárnybiztosítás


A jármű hátsó-oldalsó területe további érzékelőkkel ellenőrizhető, ami további biztonságot jelent a tolatás során, mivel az ellenőrzést a jármű kontúrján túl is elvégzi a rendszer.


Jármű alkatrészei


kifejezetten az Ön járművéhez vannak összeállítva. A szerelési helyzetet a lehető legjobb felhasználásra tervezték.